Kurser, foredrag og fællesskab

Jeg tilbyder kurser på dansk og på engelsk, i Danmark, udlandet, og online.

Hvis du ikke finder det, du leder efter, så spørg. Jeg opretter gerne kurser on demand, når der er deltagere nok.

 

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Samtalerum

30. maj 2023 17:30 - 20:30

Gratis – 200DKK

Er der følelser, du bare ikke byder velkommen?

Nogle af os har det svært med tristhed, både vores egen og andres, og får straks en impuls til at få den til at forsvinde gennem opmuntring, forklaringer eller handling.

Men tristheden forsvinder ikke, den bliver bare kørt over.

For andre er det vrede, ensomhed, eller håbløshed, der ikke føles velkomne. Og tilsvarende finder vi måder at omgå dem på.

Kulturelt er der følelser, der er ildeset; eller hvad mener du om jalousi? Misundelse? Hævntørst? Overstadighed? Afsky? Det er sjældent følelser, der giver points i det almindelige, offentlige rum.

 

Men alle disse følelser opstår spontant som respons på noget vi tænker eller oplever, og når vi undertrykker vores følelser, indskrænker vi vores egen livsenergi. Og når vi ikke kan rumme andres følelser, begrænser vi deres livsenergi. Ikke fordi det er specielt skønt at være jaloux – det er det ikke! Men fordi den undertrykte følelser har konsekvenser. Den tager andre følelser med os ind i skjulet, og fx. legesyge, glæde, energi og nysgerrighed kan blive en del af det, vi ikke har adgang til, når vi undertrykker de følelser, vi ikke vil kendes ved.

At mærke sine følelser er ikke det samme som at overgive sig til kræfter, der kan løbe af med os. Tværtimod. Når vi kan rumme vores egne og andre følelser, kan følelserne gøre det, de er beregnet til: Bringe os tættere sammen som mennesker, og informere os om der er mulige handlinger, vi kan foretage os.

Denne tirsdag taler vi om det, vi ikke kan lave om på: De uvelkomne følelser, der skyller ind over os når vi mindst ønsker det.

 

Hvad kan du forvente?

Jeg vil fortælle om følelsers opståen og formål for os pattedyr, og foreslår nogle øvelser undervejs. Du skulle gerne gå hjem med en feel-good oplevelse, og forhåbentlig et mere åbent vindue for dine og andres følelser.

Som altid er det enhver frit for, om man har lyst til at fortælle noget privat. Jeg prøver at tilgodese at alle, der vil, kommer til orde.

  • Forvent hygge og alvor i lige mål
  • En oplevelse af at være i et fællesskab, hvor du er velkommen og OK, uanset hvordan du præsenterer dig
  • Inspiration med hjem, klar til at tage hul på med det samme

Det foregår som sædvanligt i Frugtlageret på adressen Vissemosevej 14, Havnelev, 4673 Rødvig Stevns.

Læs evt. mere på hjemmesiden. Meld dig til ved at svare på denne email – senest på dagen inden kl. 12.00.

Hvordan foregår det?

Som altid er cirklen vores udgangspunkt og endepunkt. Vi giver hinanden plads til at mærke, hvordan vi egentlig har det netop nu (altså på tirsdag).  Og plads til at undersøge hvad vi ikke har overvejet tidligere. Fokus er på oplevelsen af at være i live, frem for historierne vi har hørt-

 Praktisk info:

  • Tag indendørs fodtøj med.
  • Medbring gerne noget at spise. Her er vand, kaffe og te foruden service, og vi holder en pause undervejs.
  • Medbring gerne en notesbog og skrivetøj, hvis du er til dén slags.

Samtaler om det, vi ikke taler om.

I 2023 er det overordnede tema i vores månedlige samtalerum at få fred med det, vi ikke kan ændre på. Det kan være den død, der kommer til at ramme os alle sammen en dag. Om sygdom, begrænsninger, skuffelser og tab, og det kan også være om lykketræf, muligheder og succes, der somme tider efterlader os skeptiske – kan det virkelig være sandt?

Det hele foregår med input fra bl.a. Ikkevoldelig Kommunikation.

 

Pris: 0-200 kr.

Den første gang du deltager, betaler du ikke noget. Derefter beder jeg om 200 kr. pr. gang. Hvis du gerne vil deltage og prisen afholder dig, så betal hvad du kan med glæden og værdigheden i behold. Jeg vil gerne give alle, der gerne vil, mulighed for at deltage.

Øvegruppen foregår i Frugtlageret i den gamle frugtplantage på Visse Qanter, der rummer får med lam, heste, vild natur og regenerativ dyrkning efter permakulturprincipper.

Sted: Vissemosevej 14, Havnelev, 4673 Rødvig Stevns.

Tag fodtøj og jakke med, og nyd terrænet i pausen.

Tilmelding foregår ved at sende en email til Pernille senest fredagen inden. Du vil derefter modtage en email som bekræftelse.

Detaljer

Dato:
30. maj 2023
Tidspunkt:
17:30 - 20:30
Pris:
Gratis – 200DKK
Begivenhed Kategori:

Sted

Frugtlageret
Vissemosevej 14
Rødvig Stevns, Stevns 4673 Danmark
Telefon:
25432921

Arrangør

BusinessByHeart
Telefon:
+45 25432921
E-mail:
pernille@businessbyheart.dk